Vi tilpasser oss markedet

Alle gjenværende leiligheter har blitt oppgradert i hus 3 og 4.
Planløsninger er justert etter kunders tilbakemeldinger.
Flytt inn i januar 2025. Da er hele Vågsbygd Sentrum ferdig.
Visningsleilighet er klar. Kontakt megler i dag for å se.

Frederik H. Jacobsen, 40 24 29 49

Christian Forum, 91 63 98 63

Oppdatert nettsted kommer i starten av august.
Legg inn din kontaktinformasjon her, så sender vi deg en melding når siden, med alle nye detaljer er klar.

Jeg vil gjerne bli kontaktet

Arkitektfirmaet Helen & Hard:

– Vågsbygd Sentrum blir et av Sørlandets mest miljøvennlige leilighetsbygg

Med sine 110 leiligheter blir Vågsbygd Sentrum et av landets største leilighetsbygg som reises i tre.

– Dette er et spennende signaturprosjekt som kommer til å vise nye veier for smart og sikker bygging av store boligbygg i tre, sier arkitekt Reinhard Kropf i det prisbelønte arkitektfirmaet Helen & Hard.

De fem leilighetsbyggene som utgjør Vågsbygd Sentrum, blir bygd av lokale entreprenører, og med kortreiste, miljøvennlige elementer. Det vil gjøre prosjektet til et av landsdelens mest klimavennlige byggeprosjekter, ifølge Kropf.

– Tre er et utrolig anvendelig og miljøvennlig byggemateriale. I motsetning til betong og stål, som produseres med store klimautslipp, vokser tre naturlig rundt oss og binder CO2. Dessuten er trebygg gode å bo å jobbe i, fordi de skaper god luftkvalitet og sunt innemiljø, sier Kropf.

Treeksperten

Helen & Hard har for lengst etablert seg som Norges fremste arkitektmiljø for store bygg i tre. I 2012 fikk de internasjonal oppmerksomhet med Vennesla bibliotek som ble reist i massivt tre. I mange år har de samarbeidet med noen av de fremste ingeniørmiljøer og  produsenter innenfor treindustrien for å utvikle effektive og sikre byggemetoder.

Kropf er overbevist om at tre er fremtidens byggemateriale.

– Hvis vi skal nå klimamålene våre, er byggebransjen nødt til å tenke mer miljø. Stål og betong gir store klimaavtrykk, mens tre er mer klimavennlig og samtidig velprøvd bygningsmateriale. I Norge har vi 1000 års erfaring med bygging i tre. Dette er noe vi kan, og vi vet at bygg i tre kan leve i langt over hundre år, hvis de bygges riktig.

Bildetekst
Bildetekst
Bildetekst
Bildetekst
Bildetekst
Bildetekst

For sørlendinger er Helen & Hard mest kjent for det prisbelønte Vennesla Bibliotek. Her kan du se noen flere arbeider de står bak.

Kjærligheten til faget, og begeistringen for tre går igjen. Tre gir fantastisk inneklima og er bra for miljøet, og har vi ikke nok betongklosser i byen?

For sørlendinger er Helen & Hard mest kjent for det prisbelønte Vennesla Bibliotek. Her kan du se noen flere arbeider de står bak.

Kjærligheten til faget, og begeistringen for tre går igjen. Tre gir fantastisk inneklima og er bra for miljøet, og har vi ikke nok betongklosser i byen?

Forskningsprosjekt

‍Ideen om å bygge Vågsbygds nye, store boligprosjekt i tre ble født på en byggeskikk-konferanse på Sørlandet for et par år siden. Hovedarrangør var den lokale trevareprodusenten Aanesland Fabrikker på Birkeland. En av deltakerne, arkitekt Reinhard Kropf, holdt et innlegg om bygging i tre som inspirerte mange tilhørere, blant annet eiendomsutviklerne Venke og Walter Grov.

– De fortalte om boligprosjektet deres, Vågsbygd Sentrum, og lurte på om det kunne realiseres i tre, med lokale aktører. Vi sydde sammen et team og de tok initiativ til et forskningsprosjekt sammen med Innovasjon Norge og lokale aktører. Hensikten var å utvikle teknikker og metoder for miljøvennlig, sikker og kostnadseffektiv bygging av fem etasjers boligbygg i tre, sier Kropf.

‍Levende bomiljø

‍‍Kropf sier at grundige forberedelser og en gjennomtenkt logistikk i hele verdikjeden, fra planlegging til ferdig bygg er en viktig suksessfaktor. Alle aktørene må være samkjørte for å unngå tap av tid og ressurser.

– Klarer vi det, kommer vi til å bygge Vågsbygd Sentrum raskere og til samme pris som om vi hadde bygget med tradisjonelle materialer og metoder. Og viktigst av alt; vi bygger miljøvennlig og bærekraftig. De som flytter inn, kan glede seg over å bo i en bolig bygd av naturens egne materialer, med et godt inneklima, sier Kropf og legger til:

–  Det er fantastisk å bo i et trebygg; det påvirker vår kropp og sjel, på en god måte. Trebygg har en estetisk kvalitet og bringer oss nærmere naturen og røttene våre.

Les mer om Bico som bygger i tre.

Fakta Helen & Hard

  • Prisbelønt arkitektfirma som ble etablert av Reinhard Kropf og hans samboer Helen i 1996
  • Har kontorer i Stavanger og Oslo med 26 ansatte
  • Har tegnet Vennesla bibliotek, Grimstad bibliotek, Flekkefjord kulturhus og har vunnet konkurransen om utformingen av nye Vest-Agder Museum
  • Har spesialisert seg på bygging av store bygg i tre
  • Har høstet mange utmerkelser, blant annet Statens Byggeskikkpris tre ganger