Vi tilpasser oss markedet

Alle gjenværende leiligheter har blitt oppgradert i hus 3 og 4.
Planløsninger er justert etter kunders tilbakemeldinger.
Flytt inn i januar 2025. Da er hele Vågsbygd Sentrum ferdig.
Visningsleilighet er klar. Kontakt megler i dag for å se.

Frederik H. Jacobsen, 40 24 29 49

Christian Forum, 91 63 98 63

Oppdatert nettsted kommer i starten av august.
Legg inn din kontaktinformasjon her, så sender vi deg en melding når siden, med alle nye detaljer er klar.

Jeg vil gjerne bli kontaktet

Bico
- Tre er framtidens byggemateriale. Vi skal skape et flott bomiljø for 110 familier i Vågsbygd Sentrum, sier Kjell Nevland i Bico.

Bico bygger i tre

Bico kan bygge hva det skal være med tre. Nå går de løs på landsdelens største leilighetsprosjekt som bruker massivtre i bærekonstruksjonen.

– Dette blir et signalprosjekt for bygging av store bygg i massivtre. Vi skal vise at tre er framtidens bærekraftige byggemateriale, også når store bygg skal reises. Vi gleder oss til å komme i gang.

Det sier Kjell Nevland, divisjonsdi-rektør Bico Bygg. Selskapet, som er best kjent som en snekkerbedrift og spesialist på kvalitetsinnredninger, er i dag Sørlandets største byggmesterbe-drift, med 150 ansatte og en årsomset-ning på rundt en halv milliard kroner. Halvparten kommer fra byggevirk-somhet, mens resten er produksjon og salg av innredning.  

Kvalitet

I løpet av sine vel 30 år i byggebran-sjen har Bico profilert seg som en kvalitetsleverandør av bygg og innred-ning i tre. De siste årene har de tatt en lederposisjon i utviklingen av nye byggemetoder som gjør det mulig å bytte ut betong med tre også når store bygg skal reises.

– Det skal ikke være dyrere å bygge i tre enn betong. I prosjekt Vågsbygd Sentrum skal vi bygge tre leilighetsbygg på opptil fem etasjer i tre. Det er 110 leiligheter fordelt på 8000 kvadratmeter. Vi tar i bruk nye og effektive byggemetoder som sparer byggetid, sier Nevland.

Krav

Han er overbevist om at massivtre er framtidens byggemateriale. Det er mer miljøvennlig enn betong og gir større mulighet for å bygge i moduler. I tillegg kommer effekten av en renere byggeplass og et bedre inneklima.

– Vi ser at stadig flere kommuner begynner å stille krav til at nybygg skal reises i tre for å begrense klimautslipp. Kristiansand er blant de kommunene i landet som gjør det i økende grad, sier han.

Mangfoldig

Bico ble etablert i 1989 da den tradisjonsrike byggmesterbredriften Drangsholt og Sællmann slo seg sammen med Kristiansand Treinnredning. Siden har de levert bygg i tre og innredning over hele landet. De har innredet alle Peppes restauranter og Starbucks kafeer. De har bygd bardisker og møbler til utallige serveringssteder, og ikke minst; Bico holder for tiden på med tømrerarbeidet på ca. 250 leiligheter i Bystranda Blå på Tangen i Kristiansand.

– Vi kan lage det meste i tre. Det er et privilegium å få jobbe med et så fantastisk byggemateriale. Det er ikke mye som lukter så godt som en byggeplass der vegger og tak reises i tre fra vår egen natur, sier Nevland.