Vi tilpasser oss markedet

Alle gjenværende leiligheter har blitt oppgradert i hus 3 og 4.
Planløsninger er justert etter kunders tilbakemeldinger.
Flytt inn i januar 2025. Da er hele Vågsbygd Sentrum ferdig.
Visningsleilighet er klar. Kontakt megler i dag for å se.

Frederik H. Jacobsen, 40 24 29 49

Christian Forum, 91 63 98 63

Oppdatert nettsted kommer i starten av august.
Legg inn din kontaktinformasjon her, så sender vi deg en melding når siden, med alle nye detaljer er klar.

Jeg vil gjerne bli kontaktet

– Boligbyggelag er en smart og moderne boform, sier Edel Alvestad, leder salg og forretningsdrift i boligbyggelaget Bate. Her sammen med f.v. Odd Egil Flokketveit og Endre Hjelmeland i salgsavdelingen.

Fordeler med borettslag

Vågsbygd Sentrum blir organisert som frittstående borettslag. Det skal gi kjøperne mange fordeler.

  • Smart og moderne boform.
  • Gunstig finansiering av bolig.
  • Ingen dokumentavgift når man kjøper brukt borettslagsbolig.
  • Stabilt bomiljø med lite utleie.
  • Enklere å finansiere oppussing og oppgradering.
  • Borettslag hjelper med forretningsførsel, drift og juridisk bistand.

– Med borettslagmodellen blir det enklere for folk å finansiere leilighet hos oss. Gunstige lånebetingelser gjør terskelen lavere enn om vi hadde gått for en sameiemodell, sier Edel Alvestad, leder for salg og forretningsdrift i Bate.

I borettslag blir 75 prosent av byggekostnadene finansiert med felleslån som tas opp av borettslaget. Det gir gunstige lånebetingelser. Som eier, velger du selv om du vil nedbetale din andel av fellesgjelden raskere enn boligbyggelaget legger opp til.

– Fordelen er at du står helt fritt når det gjelder nedbetaling. Du kan kjøpe ut hele fellesgjelden, om du vil, sier Alvestad.

Ingen fallgruver

Utbyggerne har valgt Bate Boligbyggelag i Stavanger som samarbeidspartner. Bate er landets fjerde største boligbyggelag med 26 000 boliger i porteføljen sin. Bate har ambisjoner om å vokse videre på Sør-Vestlandet og planlegger etablering i Kristiansand.

– Vi gleder oss til å komme i gang på Sørlandet. Borettslagmodellen er en smart måte å realisere boliger for folk flest på. Det er ingen fallgruver og fordelene er mange for de som skal ha ny bolig, sier Alvestad.

– Borettslagets fellesgjeld er forsikret, slik at ingen risikerer å stå ansvarlig for naboens gjeld. Du har samme trygghet som et sameie. Det blir dessuten enklere å gjennomføre vedlikehold og oppgraderinger i borettslaget, fordi lånet tas opp av borettslaget, påpeker Alvestad.

Godt bomiljø

Borettslag er også kjent for å ha gode, stabile bomiljøer. Det skyldes blant annet at det ikke er mulig for eiendomsspekulanter å kjøpe opp mange leiligheter for videre utleie.

– Det er kun adgang til å kjøpe én leilighet og meningen er at man selv bor i den. Man kan leie ut sin egen bolig for kortere eller lengre periode etter avtale med borettslaget, sier Alvestad.

Som frittstående borettslag, gjelder ikke reglene om forkjøpsrett. Det betyr at du fritt kan selge boligen din til høyeste pris på markedet. Du trenger heller ikke å være medlem av Bate boligbyggelag for å kjøpe leilighet i Vågsbygd Sentrum.

– Det bestemmer du selv. Men som medlem er du sikret en rekke fordeler, som f.eks gunstige lån, rabattordninger og forkjøpsrett på tusenvis av borettslagsleiligheter i en rekke byer i landet, sier Alvestad.